Web Analytics Made Easy - Statcounter

قطعی‌های پراکنده برق که در چند روز گذشته در کشور رخ داده به خاموشی سایت‌های مخابراتی انجامیده و ارتباط از طریق اینترنت ثابت و تلفن‌همراه را مختل کرده است. سوالی که ایجاد می‌شود این است بین قطعی برق و قطع شدن اینترنت چه ارتباطی وجود دارد؟

به گزارش برنا؛ قطعی برق باعث اختلال در زندگی خیلی از ما شده است اما بدتر از آن، قطع شدن اینترنت است که باعث می‌شود اکثر امور مردم مختل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از قطع برق، عموما اینترنت و آنتن اپراتورهای همراه هم قطع می‌شوند که البته لزوما ارتباطی به اپراتور خاصی ندارد و می‌تواند در مناطق مختلف متفاوت باشد. قطعی مکرر برق و پیرو آن اینترنت و حتی مختل شدن آنتن گوشی باعث اعتراض مردم در فضای مجازی شد به همین دلیل محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات در توییتی درباره دلیل قطع شدن اینترنت و آنتن گوشی بعد از قطعی برق صحبت کرد. او توییت خود را با عنوان «همه باید پاسخگو باشند.» آغاز کرد و نوشت:«باتری دکل‌های تلفن همراه، برای ۲ ساعت پاسخگوی قطع برق هستند؛ پس از دشارژ کامل، نیازمند ۸ ساعت اتصال به شارژر بوده تا به طور کامل شارژ شوند. متاسفانه در برخی نواحی، هشت ساعت برق مستمر شهری در دسترس نیست. در تلاش برای بهبودیم و از مشکل بوجود آمده پوزش می‌طلبیم.» شاید برای برخی از شهروندان سوال باشد منظور وزیر جوان چیست و چگونه می‌شود بعد از قطع برق، اینترنت و آنتن گوشی هم قطع شود.

منظور محمد جواد آذرجهرمی UPS دکل‌های مخابراتی بود. شبکه‌های مخابراتی انواع مختلفی دارند؛ برخی دیجیتال و برخی دیگر آنالوگ هستند که در هر صورت همگی آن‌ها به نوسانات و اختلالات شبکه برق حساس هستند و هرنوع اختلال در برق می‌تواند در عملکرد آنها تاثیر منفی بگذارد و باعث شود سیستم کار خود را به درستی انجام ندهد.

مخابرات و بانک‌ها به دلیل داشتن سیستم‌های بسیار حساس از مهمترین سیستم‌های استفاده کننده از یو پی اس (UPS) هستند و از آنجایی که این سیستم‌ها نسبت به نوسانات و اختلالات موجود در شبکه برق حساس هستند، استفاده از یو پی اس برای آنها الزامی‌ست.

معمولا برای محافظت بیشتر، از چند یو پی اس استفاده می‌کنند تا ضریب اطمینان بالاتری حاصل شود. یو پی اس‌ها در سیستم مخابراتی علاوه بر تثبیت و کنترل ولتاژ ورودی، درمقابل موارد حاد و خاص از سیستم محافظت می‌کنند حتی با وجود آسیب دیدن خود، آنها اجازه آسیب رسیدن به سیستم مخابراتی را نمی‌دهند.

اگر بخواهیم ارتباط قطعی برق و قطع شدن اینترنت و آنتن گوشی را به زبان ساده‌تر توضیح دهیم باید گفت برای اینکه یک دکل مخابراتی تاسیس شود باید جاده‌ای برای آن کشید و نگهبانی آنجا قرار داد تا تجهیزات دکل مانند باتری‌ها و دیگر ابزارها به سرقت نروند. همه دکل‌ها در سراسر دنیا به گونه‌ای طراحی شدند که باتری‌های آنها تا 2 ساعت شارژ نگه می‌دارند و اگر برق تا دوساعت وصل نشود، باتری دکل تمام می‌شود و از کار می‌افتد و باید دوباره 8 ساعت شارژ شود تا دوباره خدمات رسانی از سر گرفته شود. حال در این میان اگر در این 8 ساعت دوباره برق قطع شود، روند شارژ شدن باتری طی نخواهد شد و خدمات رسانی دچار اختلال می‌شود.

مُسلم است که تجهیزات دکل‌ها با قطع و وصل شدن مکرر برق، آسیب می‌بینند و حتی ممکن است بخش‌هایی از آنها بسوزد و برای همیشه از بین بروند یا اینکه بخش‌هایی از آن خراب شود و نیاز به تعمیر پیدا کند  بنابراین تنها راه اساسی مختل نشدن خدمات رسانی و همچنین جلوگیری از آسیب این تجهیزات، رفع مشکلات قطعی برق است.

شاید برای برخی سوال پیش بیاید چرا در این دکل‌ها به جای باتری از سلول خورشیدی استفاده نمی‌شود؟ پاسخ این است که سلول‌های خورشیدی می‌توانند فقط به اندازه یک دهم باتری تولید انرژی کنند درواقع قادر به تولید انرژی نیستند.

امید است یک روزی در همه خانه‌های ایرانیان مانند سایر کشورها تلفن ثابت حامل اینترنت پرسرعت شود تا مردم آنقدر وابسته به اینترنت سیار نباشند و در خانه و محل کار خود بتوانند روی pc اینترنت خوب و قوی داشته باشند و حتی هنگام قطعی برق دچار چنین مشکلاتی نشوند.

//انتهای پیام: 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برق اینترنت فضای مجازی سرقت باتری خدمات رسانی مشکلات سلول خورشیدی انرژی اینترنت برق تلفن همراه دکل مخابرات قطع شدن اینترنت قطعی برق یو پی اس دکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۷۲۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده مجلس: با فروش فیلترشکن به مردم یاد دادیم که می‌توانند خلاف کنند

محمد باقری بنابی، نماینده بناب در مجلس با انتقاد از فروش فیلترشکن گفت: «پلتفرم‌های خارجی را در حالی فیلتر کردند که عملاً ۹۰ درصد مردم از فیلترشکن استفاده می‌کنند و مشخص است چه کسانی از این فیلتر کردن سود می‌برند».

به گزارش صدای ایران و به نقل از زومیت، این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه با فروش فیلترشکن‌ها به مردم یاد دادیم که می‌توانند خلاف کنند، گفت: «مردم هم باید بدانند سود فروش فیلترشکن‌ها به جیب چه کسانی می‌رود».

او اعمال محدودیت‌های اینترنت را به جریانی در دولت و مجلس نسبت داد: «در ایران اسلامی برای اینکه زیرساخت‌های فرهنگی را درست نکردیم، جریانی به دنبال کنترل اینترنت و سرعت آن است. این جریان در حال حاضر در دولت و مجلس حضور دارد و به خاطر اینکه بتوانند مثلاً مردم را دین‌دار نگه دارند، این محدودیت‌ها را اعمال می‌کنند».

باقری بنابی ادامه داد: «ما به وزیر ارتباطات تذکر داده و تذکر خواهیم داد. خصوصاً در مجلس دوازدهم اولین سؤال ما از وزیر ارتباطات درباره برنامه‌هایش برای سرعت اینترنت کشور خواهد بود. چراکه وضعیت اینترنت در کشور‌هایی مثل عراق، افغانستان و پاکستان به‌مراتب از ما بهتر است».

«یکی از سؤالات محوری ما [از وزیر ارتباطات]دربارهٔ فیلترشکن‌ها خواهد بود که دست چه کسانی است و چه کسانی از فروش آن سود می‌برند که باید برای همه شفاف شود. ما با فیلترینگ به مردم یاد دادیم که علاوه بر فضای مجازی، در جا‌های دیگر هم می‌توانید خلاف کنید. «نماینده بناب تأسیس دفاتر و مراکز پلتفرم‌های خارجی را در داخل کشور ناممکن دانست و تأکید کرد: «با توجه به تحریم‌ها امکان انجام دادن این کار وجود ندارد و هیچ‌وقت این اتفاق نخواهد افتاد و باید تجدیدنظری در سیاست‌ها اعمال شود».

از اوایل پاییز ۱۴۰۱، وقتی اینستاگرام، واتس‌اپ و مجموعه‌ای از پلتفرم‌های دیگر فیلتر شدند، بازار فروش VPN‌ها رونق گرفت. در آن زمان غلامرضا نوری قزلجه، نماینده دیگر مجلس با انتقاد از این وضع گفته بود: «فیلتر شدن پلتفرم‌هایی، چون اینستاگرام جز اینکه بازار را برای فروش فیلترشکن‌ها و VPN‌ها باز کند، کاری نمی‌کند.»

مرداد پارسال هم از مجلس خبر رسید که طرحی برای تحقیق و تفحص بر این بازار در جریان است. در آن زمان جواد نیکبین، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، در حرف‌هایی مشابه گفته‌های امروزِ نماینده بناب گفته بود که باید مشخص شود «چه کسی و چه کسانی از فروش این فیلترشکن‌ها سود می‌برند».


دیگر خبرها

  • نماینده مجلس: با فروش فیلترشکن به مردم یاد دادیم که می‌توانند خلاف کنند
  • (ویدئو) پخش اقامه نماز جماعت به امامت یک زن روی آنتن تلویزیون
  • ببینید | اقدام خارج از عرف صداوسیما؛ پخش اقامه نماز جماعت به امامت یک زن روی آنتن تلویزیون
  • هوش مصنوعی عمر باتری گوشی گلکسیS۲۵ را بیشتر می‌کند
  • ببینید | بغض معلم تبریزی برای بزرگ‌ترین غصه‌اش روی آنتن تلویزیون
  • ببینید | انتقاد تند نماینده نیروهای شرکتی از دولت روی آنتن تلویزیون!
  • جدیدترین نسل موبایل رونمایی شد؛ بازگشت به «ماربازی» بدون اینترنت! (+عکس)
  • حکمرانی داده‌ها در عصر اینترنت اشیاء/ پلتفرم‌ها خود را مالک داده‌ها می‌دانند
  • ببینید | دوبله فوق‌العاده ابراهیم شفیعی روی آنتن تلویزیون
  • اندروید یا iOS ؟ کدام سیستم عامل امن‌ترین قلمرو را دارد؟